Learn by Spektra utbildar om NPF

Vi utbildar om autism och ADHD från ett inifrånperspektiv och har gjort det sedan 2013 – från början under namnet Adaptis.
Vi erbjuder våra tjänster till alla som på något sätt är berörda av ämnet neuropsykiatri. Vi menar att kunskapsnivån behöver höjas överallt i samhället. Med vår hjälp får ni lära er hur det är – från oss som själva upplever det varje dag.

Vi kan sätta ihop föreläsningar, workshops eller hela utbildningsdagar. Skicka ett mail till oss så planerar vi tillsammans utifrån era behov. 

 

Jill C. Faulkner
Billie Breiwald
Andreas Davis Springe

Jag har läst din bok

Jag har läst din bok Jill, den gav en fin insikt i hur det är att leva med asperger. Tack!

En mycket intressant föreläsning

Ett stort stort tack till Jill för en mycket intressant föreläsning!! Jag tror alla blev berörda och det har väckt tankar och diskussioner om att vi måste göra utbildningar som är flexibla utifrån deltagarnas behov. Jag tror också många av oss fick ord och tankar på hur vi själva är i olika situationer.

Jill är så duktig och engagerande att lyssna på

Jill är så duktig och engagerande att lyssna på. Hon är en inspiration!

Många exempel

Många exempel från verkligheten och Jills egna upplevelser gör det lättare att ta till sig tips och hög igenkänning för mig som mamma till Aspergerbarn.

Stort tack för en mycket givande eftermiddag

Stort tack för en mycket givande eftermiddag med dig i förra veckan. Vi var mycket glada över den kunskap och insikt du förmedlade till oss.

Ett superstort tack

Ett superstort tack till er för att ni ordnade en sådan bra workshop i tisdags. Det var superintressant och mycket tydligt att deltagarna verkligen kunde ta till sig Jills ord. Ett varmt tack!

Vilken fin konferens vi ordnade tillsammans igår

Vilken fin konferens vi ordnade tillsammans igår. Vi vill igen tacka för din insats!

Väl avvägt innehåll

Väl avvägt innehåll. Tydligt informativt och intressant! Väldigt bra frågestund!

Jill C. Faulkner är autistisk, fick en tidig diagnos  med mycket stöd som följd. Hon är numera en av Sveriges mest uppskattade föreläsare inom ämnet. Med tio års erfarenhet berättar hon sin historia om att vara ett utåtagerande barn som får rätt hjälp – färgstarkt och målande. Bered er på en känslomässigt engagerande historia med många viktiga lärdomar och flera lyckliga slut att inspireras av. 

Billie Breiwald har ADHD och är autistisk, och har maskerat sig genom uppväxten. Hon fick sina diagnoser först i vuxen ålder, och har därför lärt sig att hitta tillfälliga lösningar på allt. Hon har lärt sig att klara motgångar och att vända sina svårigheter till styrkor.
Hon har under flera år stadigt växt in i rollen som föreläsare och delar nu med sig av hur livet utan diagnos och stöd ser ut för många – och vilken skillnad det blir när man faktiskt får hjälp att vara sitt bästa jag.

Andreas Davis Springe har ADHD och dyslexi, och växte upp utan diagnoser eller stöd. I vuxen ålder fick han diagnoser och hjälp att nå målen – att kunna använda sina förmågor på bästa sätt. Det finns idag inga problem som han inte ser lösningar på.
Nu är han en företagsledare med brinnande intresse för rättigheter för alla som är lite mer annorlunda än de flesta.
När han föreläser delar han med sig av lösningsfokus och hur man håller sig till det som fungerar även när utmaningen är stor.

Förutom egen livserfarenhet och ett årtionde av att utbilda andra, samlar vi dessutom erfarenheter från vårt stora nätverk av andra med funktionsvariationer. Vi erbjuder utbildningar och handledning inom dessa områden:

  • Autism – grundkunskap och fördjupning
  • NPF – grundkunskap om autism, ADHD och fler variationer
  • Målgruppsstärkning, empowerment som ett sätt att låta NPF vara en styrka
  • NPF hos tjejer – olikheter och utmaningar
  • Familjeperspektiv, syskon- och föräldraskap
  • Lågaffektivt bemötande
  • Socialt företag – en fungerande arbetsplats ur ett chefsperspektiv

Böcker 


Jill är medförfattare till tre böcker om autism. Klicka på böckerna för att läsa mer om dem. 

Experter
Både Jill och Billie intervjuas ofta i olika medier, tidningar och poddar, och anlitas som konsulter i forskningsprojekt och liknande uppdrag.
  Intervju i Special Nest
  Blocket Jobb
  Familjebalanspodden

Vi gör fysiska, digitala och interaktiva utbildningar. Ibland görs det livestreams som du kan följa via Facebook eller Youtube. Går även att se i efterhand! Följ oss här.

Ring oss

Vill du boka en föreläsning? Ge oss feedback eller ställa en fråga?
Ring på telefon: 073 – 268 28 26
vardagar kl 09.00-15.00
Kan vi inte svara direkt så återkommer vi så fort vi kan.

Maila oss

Du kan också maila oss här: utbildning@learnbyspektra.se

Learn by Spektra har en egen Facebooksida. Följ oss här.